Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

0

Tεχνολογικοί μύθοι και αλήθειες


  • Tα κινητά τηλέφωνα προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο
Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια από έγκριτα ιδρύματα, δεν έχει αποδειχθεί οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στη χρήση κινητών και της εμφάνισης καρκίνου. Μια μελέτη 13 ετών, σε εθνικό επίπεδο μάλιστα, δεν έδειξε κάποιον αυξημένο κίνδυνο εξαιτίας της χρήσης κινητού, μιας και απεδείχθη πως οι συσκευές επηρεάζουν μεν την εγκεφαλική δραστηριότητα (κάτι που πρέπει να μας απασχολεί!), αλλά δεν προκαλούν καρκίνο.
  • Ποιος επισκέφτηκε το προφίλ μου στο Facebook;
Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα εκ προεπιλογής μέσω του ίδιου του Facebook από εσάς αλλά και από τους άλλους χρήστες. Ακόλουθα, η εμφάνιση πληθώρας εμπορικών εφαρμογών οι οποίες διατείνονται πως θα σας προσφέρουν τη δυνατότητα αυτή, βασίζεται στον προηγούμενο μύθο και αποτελεί απάτη. Εάν πιστεύετε πως όντως κάποιος παρακολουθεί τις κινήσεις στο FB, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματία ερευνητή.
Η μπαταρία του laptop σας θα πρέπει να αποφορτίζεται κάθε φορά
Ο συγκεκριμένος αστικός μύθος, ο οποίος θεωρεί πως ο χρήστης θα πρέπει να αποφορτίζει την μπαταρία του laptop του κάθε φορά που κάνει χρήση του, αποτελεί κατάλοιπο από τις εποχές των μπαταριών νικελίου καδμίου. Ο τύπος αυτός μπαταριών υπέφερε από προβλήματα μνήμης, τα οποία δεν υφίστανται πλέον στις σύγχρονες μπαταρίες λιθίου. Σχετικός αστικός μύθος κυκλοφορεί και για τα κινητά, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει η μπαταρία τους να αποφορτιστεί πλήρως προτού επαναφορτιστεί. Και στην περίπτωση αυτή, η αιτιολόγηση εντοπίζεται στις παλιότερες μπαταρίες νικελίου καδμίου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου