Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

0

Ο ..ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ..ΕΛΛΗΝΑΣ

Σάλος ξέσπασε στους γονείς απο την επικείμενη απεργία των εκπαιδευτικων εν μέσω εξετάσεων.
Ο γονιός ακούγωντας τη προπαγανδα του υπουργού περι.. <<πλατων>>και 2 ωρών αύξηση διδασκαλίας,(ενώ στη ευρώπη οι ελληνες καθηγητές δουλεύουν τις πιο πολλές ώρες απο όλους και πληρώνονται τα πιο λίγα)βγήκε να διαμαρτυρηθεί για τα παιδιά του,και τα λεφτά του που θα δώσει παραπανω στα φροντιστήρια ,αν καθυστερήσουν οι εξετάσεις.
Δεν βλέπει πως στο βάθος η παιδεία τείνει να καταστραφει ολοτελώς, πως χιλιαδες ιδιωτικοι και δημοσιοι εκπαιδευτικοι θα μεινουν άνεργοι τη νέα σχολική χρονιά. και επειδή ακριβως ποτε δε δόθηκε βάση στην παιδεία .ο ..εαυτούλης έλληνας έχει φτάσει στη κακόμοιρη θέση που βρισκεται με τα μέτρα του μνημονίου.
Δε βλέπει πως το παιδί του θα κάνει μάθημα με αλλα 40 στο ίδιο τμήμα,οπότε θα χρειαστεί σίγουρα παραπανω φροντιστήρια,
δε βλέπει πως στο τέλος το σχολείο θα ναι απλά χάσιμο χρόνου,και πως το παιδί του και να περάσει σε ανώτατη σχολή, πάλι θα είναι άνεργος
δε βλέπει πως το κράτος τείνει να καταργήσει οποιοδήποτε δικαίωμα απεργίας έχει μείνει στους εργαζόμενους,με συνεχείς επιστρατεύσεις.
Οσο ο εαυτούλης έλληνας κοιτά να βγάλει το μάτι του συνέλληνα του,των λιμενοεργατων,των εργαζόμενων στο μετρό,των αγροτών και γενικά όσο στρεφεται ο ίδιος κατά των αλλων εργαζόμενων ,δε πρόκειται να δει..κανένα φως στο τουνελ.
Μια ζωή μιζέρια,κακομοιριά,μικρότητα,κουτοπονηριά και αμορφωσιά.
Ας δει στην γειτονική Ισπανία όπου καθηγητές και μαθητές βγήκαν μαζι στους δρόμους να ξεστραβωθεί.
Αν δε ενωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο δικαίωμα της απεργίας και των εργατικών δικαιωμάτων που πλήτονται ,θα παραμείνει στην εξαθλιωμένη κατάσταση που βρίσκεται για άλλα ..400 χρόνια ..θα ειναι άξιος της μοίρας του και των παιδιών του..και αυτη τη φορα δε θα χει..φιλλελληνες να τον σώσουν...

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου