Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

0

Lotus C-01. Η πρώτη μοτοσικλέτα της Lotus προκαλεί σοκ και δέος








Μένεις άναυδος βλέποντας το νέο δημιούργημα της Lotus. Ένα δημιούργημα σε δύο τροχούς το οποίο αποτελεί την τελευταία λέξη στο ντιζάιν αλλά και τις τεχνολογικές καινοτομίες.




Η Lotus C-01 έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας της βρετανικής φίρμας με την αγωνιστική ομάδα (μοτοσικλέτας) kodewa από την Γερμανία.

Τον σχεδιασμό της C - 01 υπογράφει ο Daniel Simon και το εντυπωσιακό superbike έρχεται με κινητήρα V-twin. Διαθέτει ένα διακριτικό σώμα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, τιτάνιο και χάλυβα που χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική .

  Το βάρος της μοτοσικλέτας δεν ξεπερνά τα 180 κιλά ενώ η ιπποδύναμη του κινητήρα θα φτάνει τους 200 ίππους.
Όπως έγινε γνωστό, η παραγωγή της C-01 θα περιοριστεί σε 100 κομμάτια.

  «Η διαδικασία σχεδιασμού της C - 01 ήταν μια εργασία αγάπης. Υπήρχαν πολλές προκλήσεις αφού η μοτοσικλέτα δεν αγγίζει μόνο τις οπτικές αισθήσεις με τον διαχρονικό συνδυασμό του κλασικού και του σύγχρονου, αλλά συγχρόνως είναι εργονομική διαθέτοντας με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας», εξηγεί ο Daniel Simon .

  «Έχουμε εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσουμε μια μοτοσικλέτα με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Τέτοια είναι το καθαρό κύριο σώμα, το εξαιρετικά χαμηλό προφίλ,  η μοναδική εισαγωγή αέρα και πολλές άλλες καινοτομικές εφαρμογές».

 news247.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου