Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

0

ΓΟΝΕΙΣ Κ ΠΑΙΔΙΑ

Aμαρτιες γονεων τεκνα παιδευουσι λενε..δυστυχως ετσι ηταν παντα..τα παιδια η απλα τυχαινουν..κ οι γονεις δε ξερουν να τα μεγαλωσουν..η δε ειναι ετοιμοι συναισθηματικα .ψυχολογικα κ νοητικα..η οσοι τα κανουν συνειδητα παλι πεφτουν στις πιο πανω..αμαρτιες..

Οι πιο πολλοι κανουν παιδια για να τα γεμισουν με τα δικα τους απωθημενα..που δε εκαναν στην ζωη.με τα δικα τους ονειρα που στερηθηκαν,η για να κλεισουν τις δικες τους συναισθηματικες η ψυχολογικες ανασφαλειες..κ τρυπες

Η μητερα βλεπει στο γυιο της τον ερωτα η την αγαπη που δε εζησε η δε πηρε ποτε,ο πατερας κατι παρομοιο στη κορη του..κ χωρις να ενδιαφερονται καν για το κοσμο κ τον αφηρημενο ορο ανθρωπο.πολιτισμο,κοσμος,βρισκουν την ..αγαπη που ψαχναν κ το καταφυγιο στα παιδια τους..κανοντας κ αυτα το ιδιο ανοητα οπως τους εαυτους τους..η χειροτερα καταστρεφωντας τα..

Και ενω οι ευσυνειδητες οικογενειες τρεχουν  να τα σπουδασουν,γεμιζοντας τα κεφαλια των παιδιων τους με τα αχρηστα πραγματα του καθενος εκπαιδευτικου στα σχολεια,καθως η παιδεια εχει ξεπεσει οσο ποτε,γεμιζουν τα κεφαλια  τους με πτυχια αγγλικων,γερμανικων.υπολογιστων..ενω ενα παιδι αυτο που χρειαζεται ειναι ελευθερο χρονο,παιχνιδι,στοργη,αγαπη,ηρεμια,κ εφοδια ουσιαστικης γνωσης κ φιλοσοφιας για να ζησει..

Δε αφουγκραζονται τη κλιση ουτε την ψυχη του παιδιου, κ τελος περναν τις δικες τους νευρωσεις στα παιδια..

Μορφωθειτε!!οτι χειροτερο υπαρχει στην εποχη μας κ ανεκαθεν ειναι να κουβαλαμε τοσα μεγαλα πνευματα κ μυαλα στην ιστορια μας,τοσες επιστημες,κ να μην τις χρησιμοποιουμε..

Βεβαια παντα υπαρχουν κ εξαιρεσεις στον κανονα..υπαρχουν κ μορφωμενοι κ καποιοι αλλοι με κατανοηση κ αγαπη,η μεγαλες καρδιες που εχουν θαυμασιες οικογενειες,αλλα ειναι εξαιρεσεις .

Οσο λειπει η μορφωση στο μυαλο κ στη καρδια..θα αφησουμε αυτο το κοσμο το ιδιο ανοητο απο την απαρχη του,οπως ακριβως τον βρηκαμε

Σκοπος του ανθρωπου δε πρεπει να ναι η αναπαραγωγη ,οπως το ενστικτο των ζωων..αλλα η παραγωγη καλυτερων κ πιο μορφωμενων ανθρωπων για να ζησουν κ τα παιδια καλα κ να εξασφαλιστει κ η διαιωνιση του ειδους..

Ποσοι ας πουμε απτους γονεις εχουν διαβασει το εργο του πλουταρχου,περι παιδων αγωγης...η το αντιστοιχο του χρυσοστομου..η τοσα θαυμαστα εργα που κυκλοφορουν εκει εξω,ελαχιστοι .

Και  οπως ελεγε κ ο χαλιλ γκιμπραν..τα παιδια σας δε ειναι παιδια σας..ειναι γυιοι κ κορες της λαχταρας της ζωης για ζωη..

Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας.

Η γνώση δημιουργεί ευδαιμονία.

Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

Αυτοί που έχουν παιδεία, όπως οι παλαιστές, ακόμα και αν πέσουν, γρήγορα και επιδέξια σηκώνονται ξανά από την ατυχία.

Επίκτητος

Τα παιδιά σου δεν είναι παιδιά σου

είναι οι γιοι και οι κόρες

της λαχτάρας της Ζωής για Ζωή.
 

Δημιουργούνται μέσα από εσένα,

αλλά όχι από εσένα.

Και αν και βρίσκονται μαζί σου, δεν σου ανήκουν.
 

Μπορείς να τους δώσεις την αγάπη σου,

αλλά όχι τις σκέψεις σου.

Αφού ιδέες έχουν δικές τους.
 

Μπορείς να προσπαθήσεις

να τους μοιάσεις αλλά μη γυρέψεις να τα κάνεις σαν εσένα.

Αφού οι ψυχές τους κατοικούν στο σπίτι του αύριο

που εσύ δεν πρόκειται να επισκεφτείς ούτε στα όνειρα σου.
 

Αφού η ζωή δεν πάει προς τα πίσω

ούτε ακολουθεί

στο δρόμο του το χθες.
 

Μπορείς να δίνεις μια στέγη στο σώμα τους,

αλλά όχι και στις ψυχές τους.
 

Είσαι το τόξο από το οποίο

τα παιδιά σου σαν ζωντανά βέλη

ξεκινάνε για να πάνε μπροστά.
 

Ο τοξότης βλέπει το ίχνος της τροχιάς

προς το άπειρο

και κομπάζει ότι με την δύναμή του

τα βέλη μπορούν να πάνε γρήγορα

και μακριά.
 

Ας χαροποιεί τον τοξότη

ο κομπασμός του.

Αφού ακόμα και αν αγαπάει το βέλος που πετάει

έτσι αγαπά και το τόξο που μένει στάσιμο
.
 Χαλίλ Γκιμπράν

THE CROW



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου