Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

0

Στυλό- 3D εκτυπωτής που ζωγραφίζει…στον αέρα

Το στυλό-τρισδιάστατος εκτυπωτής χρησιμοποιεί πλαστικό ABS και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε κάποια επιφάνεια, είτε στον αέρα.
Εμφανίστηκε μόλις χθες στο Kickstarter, με στόχο τη συγκέντρωση του ποσού των 30.000 δολαρίων, και τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχε συγκεντρώσει 613.474. Το 3Doodler αποτελεί την πραγματοποίηση ενός παιδικού ονείρου: πρόκειται πρακτικά για ένα «στυλό», το οποίο «γράφει στον αέρα», αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Αποτελεί προϊόν της WobbleWorks, και, όπως αναφέρει η εταιρεία, στόχος του είναι να φέρει την τρισδιάστατη εκτύπωση στην καθημερινή ζωή, κάνοντάς την φτηνή και προσβάσιμη στο ευρύ κοινό (η προπαραγγελία ενός 3Doodler κοστίζει 75 δολάρια). Το στυλό-τρισδιάστατος εκτυπωτής χρησιμοποιεί πλαστικό ABS (χρησιμοποιείται σε πολλούς τρισδιάστατους εκτυπωτές) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε κάποια επιφάνεια, είτε στον αέρα.

Το πλαστικό στερεοποιείται αμέσως και «ακολουθεί» τις κινήσεις του χρήστη, δίνοντας στο τελικό «προϊόν» το σχήμα που έχει «υπαγορευτεί» από το χέρι του (ωστόσο χρειάζεται προσοχή, καθώς η μύτη του αγγίζει εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, κάτι που καθιστά πολύ επικίνδυνη τη χρήση του από παιδιά).

                           




scienceandtechnology.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου