Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

0

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΧΑΡΤΙ,ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΜΕ ΧΡΗΜΑ

 "Είναι αρκετά καλό ότι οι άνθρωποι του έθνους δεν καταλαβαίνουν το τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, διότι αν το καταλάβεναν, πιστεύω ότι θα υπήρχε επανάσταση πριν την αυριανή αυγή."  - Henry Ford, ιδρυτής της εταιρείας Ford Motor.​
Αν ο Aμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ σε ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός τους, πρώτα με τον πληθωρισμό, έπειτα με τον αντιπληθωρισμό, οι τράπεζες ... θα στερήσουν από τους ανθρώπους όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά μας ξυπνήσουν άστεγοι στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατέκτησαν .... Η δύναμη έκδοσης νομισμάτων πρέπει να παρθεί από τις τράπεζες και να δοθεί στο λαό, στον οποίο και δυκαιοματικά ανήκει.
​​- Thomas Jefferson στη συζήτηση για την αλλαγή του νομοσχεδίου περί τραπεζών (1809).

"Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από τακτικούς στρατούς." - ​​Thomas Jefferson​.​​

... Η σύγχρονη θεωρία της διαιώνισης του χρέους έχει καταβρέξει τη γη με αίμα, και έχει συνθλίψει τους κατοίκους της κάτω από συνεχώς συσσωρευμένα βάροι. - ​​Thomas Jefferson.

"Όλα όσα προβλέφθηκαν από τους εχθρούς των τραπεζώ στην αρχή, τώρα έρχονται να να γίνουν πράξη. θα καταστραφούμε τώρα από τον κατακλυσμό του τραπεζικού χαρτιού. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ιδιωτικές περιουσίες θα βρεθούν στο έλεος των φιλάργυρων τυχοδιωκτών, οι οποίοι, αντί να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαιά τους, αν τυχόν έχουν, σε κατασκευές, στο εμπόριο, και άλλες χρήσιμες επιδιώξεις, να είναι ένα μέσο επιβάρυνσης όλων των συναλλαγών, των ακινήτων με την απάτη των κερδών τους, κέρδη τα οποία δεν προέρχονται από κάτι παραγωγικό ." - Thomas Jefferson προς τον Thomas Cooper, 1814.

"Προτιμώ επικίνδυνη ελευθερία πάνω ειρηνική σκλαβιά." - Thomas Jefferson​.

​"Το χαρτί είναι φτώχεια. Είναι μόνο το φάντασμα του χρήματος, και όχι το ίδιο το χρήμα. - Thomas Jefferson​.​​​
Η Ιστορία καταγράφει ότι οι ανταλάκτες χρημάτων έχουν χρησιμοποιήσει κάθε μορφή κακοποίησης, ίντριγκας, εξαπάτησης, και βίαιων μέσων για να διατηρήσουν τον έλεγχό τους πάνω στις κυβερνήσεις με τα χρήματα και τον έλεγχο της έκδοσης του.
                                                                                                               - ​James Madison​.
 Εάν η Βουλή έχει το δικαίωμα σύμφωνα με το Σύνταγμα να εκδώσει χρήμα, το δικαίωμα της δώθηκε για να το κάνει χρήση η ίδια, όχι να το αναθέσει σε ιδιώτες ή εταιρείες.
                                                                                                             - Andrew Jackson.
Η κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει, και να κυκλοφορεί όλα τα νομίσματα και τις πιστώσεις που απαιτούνται για να ικανοποιήσει την αγοραστική δύναμη της κυβέρνησης και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Με την υιοθέτηση αυτών των αρχών, οι φορολογούμενοι θα γλιτώσουν τεράστια ποσά από τους τόκους. Το χρήμα θα πάψει να είναι ο αφέντης και θα γίνει ο υπηρέτης της ανθρωπότητας. - Abraham  Lincoln.
Η έκδοση νομίσματος θα πρέπει να γίνετε από την κυβέρνηση και να προστατεύεται από την κυριαρχία της Wall Street. Είμαστε αντίθετοι με τις διατάξεις ... [που] θα τοποθετήσουν το νόμισμά μας και το πιστωτικό μας σύστημα σε ιδιωτικά χέρια.
                                                                                                          - Theodore Roosevelt.​
 Παρά τις προειδοποιήσεις, ο Woodrow Wilson υπέγραψε το 1913 την δημιουργία του Federal Reserve. Λίγα χρόνια αργότερα έγραψε: Είμαι ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος. Έχω καταστρέψει άθελα μου την ίδια μου τη χώρα. Ένα μεγάλο βιομηχανικό έθνος ελέγχεται από το σύστημα της πίστωσης. Το σύστημά αυτό της πίστωσης είναι συνγεντρωμένο. Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη του έθνους, και όλες οι δραστηριότητές μας είναι στα χέρια λίγων ανδρών. Έχουμε καταντήσει ένα από τα χειρότερα κυβερνόμενα έθνη, μια από της πιο απόλυτος ελενχομένες κυβερνήσεις στον πολιτισμένο κόσμο.  Δεν είναι πλέον μια κυβέρνηση με ελεύθερη γνώμη, δεν είναι πλέον μια κυβέρνηση με την ψήφο της πλειοψηφίας, αλλά μια κυβέρνηση κάτω από τη γνώμη και τον εξαναγκασμό μιας μικρής ομάδας κυρίαρχων ανθρώπων.                                                                                               - Woodrow Wilson​.
 Χρόνια αργότερα, προβληματισμένος σχετικά με τον έλεγχο των μεγάλων τραπεζών στην Ουάσιγκτον, ο Πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούσβελτ καταβάλει αυτόν τον έμμεσο έπαινο στο μακρινό προκάτοχό του, O Πρόεδρος Άντριου Τζάκσον, ο οποίος είχε "σκοτώσει" την 2η Τράπεζα των ΗΠΑ (μια παλαιότερου τύπου Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ). Μετά την διαχείριση του Τζάκσον η επιρροή των τραπεζιτών σταδιακά αποκαταστάθηκε και αυξήθηκε, με αποκορύφωμα την δημιουργία του Federal Reserve του 1913. O Roosevelt ήξερε αυτή την ιστορία.
​​Η πραγματική αλήθεια του θέματος είναι, όπως εσείς και εγώ ξέρω, ότι ένα μεγάλο χρηματοοικονομικό κέντρο έχει υπο την κατοχή του την κυβέρνηση από τον καιρό του  Andrew Jackson . - Franklin D. Roosevelt.
(σε επιστολή του προς τον συνταγματάρχη House, στις 21 του Νοέμβρη, 1933).

Όταν μια κυβέρνηση εξαρτάται από τραπεζίτες για χρήματα, τότε οι τραπεζίτες και όχι οι ηγέτες της κυβέρνησης ελένχουν την κατάσταση, αφού το χέρι που δίνει είναι πάντα πάνω από το χέρι που παίρνει ... Τα xρήματα δεν έχουν πατρίδα, οι xρηματοδότες είναι άνθρωποι χωρίς πατριωτισμό και χωρίς ευπρέπεια, αποκλειστικό αντικείμενο τους είναι το κέρδος."                                                              - Napoleon Bonaparte, αυτοκράτορας της Γαλλίας, 1815.
"Ο θάνατος του Λίνκολν ήταν μια καταστροφή. Δεν υπήρχε άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες αρκετά μεγάλος να πάρει τη θέση του και οι τραπεζίτες ξεκίνησαν εκ νέου την αρπαγή του πλούτου. Φοβάμαι ότι οι ξένοι τραπεζίτες με την πανουργία τους και τα βασανιστικά τους κόλπα θα ελέγχουν πλήρως τα πληθωρικά πλούτη της Αμερικής και θα τα χρησιμοποιούν συστηματικά για τη διαφθορά του  πολιτισμού." Otto von Bismark (1815-1898), ο Γερμανός Καγκελάριος, μετά τη δολοφονία του Λίνκολν.​
 "Τα χρήματα παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο στον καθορισμό της πορείας της ιστορίας."
                                         Ο Καρλ Μαρξ  έγραψε στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο (1848).
 "Οι τράπεζες δανείζουν με τη δημιουργία πίστωσης. Δημιουργούν το μέσο πληρωμής από το τίποτα." Ralph M Hawtry, πρώην Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομικών.
"... Ολόκληρο το νομισματικό σύστημα μας είναι ανέντιμο, καθώς βασίζετε στο χρέος ... Εμείς δεν ψηφίσαμε για να γίνει αυτό. Το μερίδιο αυτό αυξήθηκε από εμάς σταδιακά αλλά αυξήθηκε σημαντικά από το 1971, όταν το σύστημα με βάση τα αγαθά εγκαταλείφθηκε."

                                 Ο Κόμης του Caithness, σε ομιλία του στη Βουλή των Λόρδων, 1997.
 Το όφελος της τράπεζας είναι οι τόκοι σε όλα τα χρήματα που δημιουργεί από το τίποτα."
               - William Paterson, ιδρυτής της Τράπεζας της Αγγλίας το 1694, μια ιδιωτική τράπεζα
 "Η μελέτη του χρήματος, πάνω από όλους τους άλλους τομείς της οικονομίας, είναι εκείνη κατά την οποία η πολυπλοκότητα χρησιμοποιείται για να συγκαλύψει την αλήθεια ή να αποφύγει την αλήθεια, να μην την αποκαλύψει. Η διαδικασία με την οποία οι τράπεζες δημιουργούν το χρήμα είναι τόσο απλό που δεν το χωράει το μυαλό. Kάτι τόσο σημαντικό, το να μετατραπεί σε βαθύτερο μυστήριο είναι η μόνη λύση"
 - John Kenneth Galbraith (1908 -), πρώην καθηγητής Οικονομικών στο Χάρβαρντ, γράφοντας στο. "Χρήμα: Από πού ήρθε, όπου πήγε" (1975).

Φοβάμαι ότι ο απλός πολίτης δεν θα ήθελε να μάθει ότι οι τράπεζες μπορούν να δημιουργούν χρήματα,  και το κάνουν. Και ότι αυτοί που ελέγχουν την πίστωση ενός έθνους κατευθύνουν την πολιτική των κυβερνήσεων και κρατήστε στην παλάμη του χεριού τους το πεπρωμένο των ανθρώπων." - Reginald McKenna, ως πρόεδρος της Midland Bank, μιλώντας στους μετόχους το 1924.​
"Επιτρέψτε μου να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους και δεν με νοιάζει ποιος γράφει τους νόμους." - Mayer Amschel Rothschild (1744-1812), ιδρυτής του Οίκου των Ρότσιλντ.​

"Οι λίγοι που καταλαβαίνουν το σύστημα είτε θα ενδιαφερθούν τόσο για τα κέρδη του ή θα είναι τόσο εξαρτημένοι από την γενναιοδωρία του ώστε δεν θα υπάρξει αντίσταση από αυτήν την τάξη, ενώ από την άλλη πλευρά, το μεγάλο σώμα των ανθρώπων, διανοητικά ανίκανοι να κατανοήσουν το τεράστιο πλεονέκτημα που το κεφάλαιο απορρέει από το σύστημα, θα φέρουν το βάρος του χωρίς παράπονο, και ίσως χωρίς καν να υποψιαστούν ότι το σύστημα είναι εχθρικό προς τα συμφέροντά τους. " - Οι αδελφοί Rothschild του Λονδίνου γράφοντας προς στους συνεργάτες στη Νέα Υόρκη, το 1863.​
"Το τραπεζικό σύστημα  συνελήφθη στην ανομία και γεννήθηκε στην αμαρτία. Οι τραπεζίτες κατέχουν τη γη. Πάρτε την από αυτούς, αλλά αφήστε τους τη δύναμη να δημιουργούν χρήματα, και με ένα χτύπημα της πένας, θα δημιουργήσουν αρκετά χρήματα για να την αγοράσουν ξανά πίσω. Πάρτε αυτή τη μεγάλη δύναμη μακριά από αυτούς, και όλες οι τεράστιες περιουσίες όπως η δική μου θα εξαφανιστούν όπως οφείλουν να εξαφανιστούν, γιατί τότε μόνο θα έχουμε έναν καλύτερο και πιο ευτυχισμένο κόσμο να ζήσουμε, όμως, αν θέλετε να συνεχίσετε να είσται οι σκλάβοι των τραπεζιτών, και να πληρώνετε το κόστος της ίδιας σας της δουλείας, τότε αφήστε τους τραπεζίτες να συνεχίσουν να δημιουργούν χρήματα, και να ελέγχου την πίστωση ."
                                                - Sir Josiah Stamp, Πρώην πρόεδρος της Τράπεζας της Αγγλίας.

 "Δεδομένου ότι τα χρήματα είναι το ήμισυ της κάθε εμπορικής συναλλαγής και ότι ολόκληροι πολιτισμοί κυριολεκτικά ανυψώνονται και πέφτουν με βάση την ποιότητα των χρημάτων τους, μιλάμε για μια τρομερή δύναμη, μια δύναμη  που πετά υπό την κάλυψη της νύχτας. Είναι η δύναμη που υφάνει αυταπάτες που εμφανίζονται πραγματικές όσο διαρκούν. Αυτός είναι ο πυρήνας της εξουσίας της Fed (Κεντρικής Τράπεζας των Η.Π.Α) "-. Ron Paul, Τέλος η Fed.
 
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου