Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

0

Η μυστική εταιρία της Θούλης και το Γ Ράιχ


Πριν ξεκινήσω να μιλάω για την μυστική εταιρία της Θούλης,καλό θα ήταν να δούμε τι ήταν η Θούλη καθώς η πρώτη αναφορά έρχεται από τον Πυθέα περίπου τον 4ο π.Χ αιώνα.Σύμφωνα με τα κείμενα του Πυθέα ήταν χώρα ή νησί που βρισκόταν στο βορειότερο άκρο του κόσμου,από τα βιβλία του όμως με τίτλο''περί ωκεανού και γης'' σώζονται μόνο κάποια αποσπάσματα και έτσι μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν για το ποιο μπορεί να είναι αυτή η χώρα,ενδεχομένως βάση τωρινών δεδομένων να πρόκειται για την Ισλανδία ή τη Νορβηγία,αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.
Ίσως να πρόκειται για κάποιο εξαφανισμένο νησί ή μήπως όχι; Ας δούμε και μια περίεργη αναφορά του Πλάτωνα, ''Η αληθινή κατοικία βρίσκεται ανάμεσα στους Υπερβόρειους,μια χώρα αιώνιας ζωής,ο Θεός που κάθεται στο κέντρο,στον ομφαλό της γης είναι ο κύριος των μύθων και ο δημιουργός όλων των θρησκειών της ανθρωπότητας'',κάλλιστα συνδέεται και με τις θεωρίες περί κούφιας γης.
Ο Γκαίτε επίσης όταν έγραψε τον ''Φάουστ'' αναφέρεται στη Θούλη μέσω ενός τραγουδιού ο ''Βασιλιάς της Θούλης''. Έδωσαν επίσης την ονομασία Θούλη σε έναν αστεροειδή που ανακαλύφθηκε το 1888,γνωστό ως αστεροειδή 279 Θούλη.
Ας έρθουμε τώρα στη μυστική εταιρία της Θούλης,η οποία ιδρύθηκε προς το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου στο Μόναχο και πήρε το όνομα της από την βορειότερη χώρα του κόσμου,όπως αναφέρει και ο Πυθέας και σύμβολο της ήταν η σβάστικα.Ιδρυτής της εταιρίας αυτής ήταν ο Ρούντολφ φον Σεμπότεντορφ και τα μέλη της ήταν επιχειρηματίες,αριστοκράτες,καθηγητές πανεπιστημίων,δικαστές και δικηγόροι. Φαινόταν ως ομάδα η οποία ασχολείται με τη γερμανική αρχαιότητα,στη πραγματικότητα όμως ήταν οργανωμένη σε μασονικά πρότυπα και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μια οργάνωση που σκοπό της είχε την απόκτηση πολιτικής δύναμης μέσω της στρατολόγησης μελών με επιρροή στην κοινωνία.

Στην οργάνωση έγινε μέλος και ο Χίτλερ το 1919 και το 1921 γίνεται πρόεδρος του Γερμανικού εργατικού κόμματος το οποίο είχε ιδρυθεί από τα μέλη της εταιρίας της Θούλης. Προεξέχοντα μέλη ήταν επίσης ο Ρούντολφ Ες και ο δημοσιογράφος Ντίτριχ Εκαρτ ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο για την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Τα μέλη της επίσης θεωρούσαν την Θούλη τον τόπο κατοικίας της Αρείας Φυλής και επιδόθηκαν σε μυστικές έρευνες για τον εντοπισμό της κατά την διάρκεια κυρίως του Β παγκοσμίου πολέμου. Πως είναι δυνατόν κατά την διάρκεια ενός τέτοιου πολέμου να ξοδεύονται τόσα χρήματα για έρευνες για να βρουν τους Υπερβόρειους και την τεχνολογία τους,μήπως τελικά τους βρήκαν; Ας θυμηθούμε λίγο και τα χανεμπού,τους ιπτάμενους δίσκους που κατασκεύασαν οι Γερμανοί στον πόλεμο.
Τι ήταν τελικά η Θούλη; Ας δούμε ακόμα μια ερμηνεία βασισμένη στην αναφορά του Πλάτωνα που είδαμε παραπάνω. Η Θούλη ήταν το όνομα της πρωτεύουσας μιας ηπείρου με το όνομα Υπερβορεία,αρχαιότερη ακόμα και από την Ατλαντίδα,η οποία με το πέρασμα των αιώνων άρχισε να καταποντίζεται και οι κάτοικοι της αναζήτησαν νέο καταφύγιο στο εσωτερικό του πλανήτη.Η Υπερβορεία θεωρούταν ως πέρασμα στη κοίλη γη και πύλη προς άλλους κόσμους και οι κάτοικοι της είχαν απίστευτη τεχνολογία ασύλληπτη και για τα σημερινά δεδομένα,τεχνολογία για την οποία θα μιλήσουμε σε άλλες αναρτήσεις.
Υπήρξε ή όχι η Υπερβορεία; Αν δεν υπήρξε, γιατί οι αρχαίες ελληνικές παραδόσεις μιλάνε για τον Υπερβόρειο Απόλλωνα και ότι η μητέρα του η Λητώ καταγόταν από τη χώρα των Υπερβορείων απ'όπου και έφυγε μεταμφιεσμένη σε Λύκαινα, Λύκη σημαίνει φως,από εκεί βγαίνει και ο Λύκιος Απόλλων,και το λυκόφως.Ο Απόλλων κάθε φθινόπωρο έφευγε από τους Δελφούς και πήγαινε στην Υπερβορεία και θεωρούσε τους Υπερβόρειους δίκαιους και τίμιους.Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνος γνωστού και ως περιστρεφόμενου ναού,που βρίσκεται στις Βάσσες της Φιγαλείας μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, είναι ο μόνος με προσανατολισμό από βορρά προς το νότο.
Αλλά ξέχασα,αυτές οι αναφορές βρίσκονται στην ελληνική μυθολογία,μύθος δηλαδή,τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουμε.(krypteia1.blogspot.gr)
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου